Bevezető Kronológia Adatok Fotók Tárgyak Újságcikkek Szöveges dokumentumok Sajtóvisszhang
 

A párt ifjúságpolitikája: az ifjúság szocialista nevelésének kérdései és feladatai (KISZ vezetők kiskönyvtára - Ifjúsági Lapkiadó, 1968)

A harcban álló osztályoknak az ifjúság olyan tartalékhadsereg, amelyből utánpótlásunkat nevelik, szervezik. (Méhes Lajos, a KISZ KB első titkára az MSZMP Pártfőiskoláján, 1968., 3.o. )


 


A haladás és a reakció erőinek küzdelmében az ifjúság részvételére gondolva azonban semmi szín alatt sem vonható le az a következtetés, hogy az ifjúságnak valamilyen biológiai tulajdonsága, hogy a haladó erők harcát támogatja. (Méhes Lajos, a KISZ KB első titkára az MSZMP Pártfőiskoláján, 1968., 4.o.)


 


Az ifjúság (…) személyes tapasztalatok hiányában általában a valóságot az ideálokkal hasonlítja össze. Ilyen ideálokat sokfelől vesz, hol a fejlett kapitalista országok életszínvonalát hasonlítja össze a mienkkel, hol a fejlett szocializmus elképzelt körülményeit kéri számon a mától stb. (Méhes Lajos, a KISZ KB első titkára az MSZMP Pártfőiskoláján, 1968., 27.o.)


 


Új iránti fogékonyság, de ez nemcsak a szocialista hatások befogadását könnyíti. Az ifjúság gyakran magába szív mindent, ami újnak, modernnek tűnik, köztük a burzsoá eszméket hordozó életérzést, divatot is. Nem véletlen, hogy a nyugati fellazítási politika éppen a kevésbé edzett ifjúság megnyerésére orientálódik. (Méhes Lajos, a KISZ KB első titkára az MSZMP Pártfőiskoláján, 1968., 28.o.)


 


Az ifjúság fő tömegei tudnak különbséget tenni az alapvető kérdésekben a kapitalizmus és a szocializmus között. (Méhes Lajos, a KISZ KB első titkára az MSZMP Pártfőiskoláján, 1968., 29.o.)

 

Közalapítvány Oldaltérkép Linkek
OTP

Fejlesztette a 
CENTER.HU Kft.

www.lakossagcsere.hu www.svabkitelepites.hu www.xxszazadintezet.hu www.xxiszazadintezet.hu www.terrorhaza.hu www.koestler.hu www.orwell.hu www.magyarholokauszt.hu www.magyartragedia1945.hu www.magyarforradalom1956.hu http://www.delvidekitragedia.hu przewoznik.terrorhaza.hu http://www.habsburg.org.hu Magyar Nemzet Heti Válasz where Funzine Hírszerző ECHO TV Klubrádió inforadio.hu hírTV atv