Bevezető Kronológia Adatok Fotók Tárgyak Újságcikkek Szöveges dokumentumok Sajtóvisszhang
 

Ifjúsági Magazin

„Hát igen, a szexuális felvilágosítással kapcsolatban valóban gátlásosak vagyunk.” (A bölcsőtől a beatlesekig - interjú Dr.Radnai Bélával, az ELTE Lélektani Tanszék docensével, Ifjúsági Magazin, 1968.március, 7.o.)


 


A nemek közti helyes viszonyt sem tisztáztuk még megnyugtatóan.” (Örömeink-gondjaink, interjú Méhes Lajossal, a KISZ KB első titkárával, Ifjúsági Magazin 1968. április, 7.o.)


 


„Hogy lányok és fiúk táborozhatnak-e együtt? Itt nálunk még elvi kérdésként sem vetődött fel eddig.” (Örömeink-gondjaink, interjú Méhes Lajossal, a KISZ KB első titkárával, Ifjúsági Magazin 1968. április, 8o.)


 


„Fiatalnak vagy felnőttnek lenni nem erény és nem bűn, hanem állapot.” (Örömeink-gondjaink, interjú Méhes Lajossal, a KISZ KB első titkárával, Ifjúsági Magazin 1968 április., 7.o.)


 


„Két Made in Hungary számot két hét alatt huszonkétszer sugárzott a rádió. Összehasonlíthatatlanul többször, mint a legújabb beat számokat. Természetesen ezek másznak be a hallgatók fülébe. S ami már bent van, azt keresik – slágerlélektan! – újra a rádióban és a lemezeken is. Nem sokkal több beatet, hanem egyenlőbb arányokat szeretnénk, mi tizenévesek. (olvasói levél - Bobák Kornél, Diosgyőr)


Slágerlélektan? Nem is rossz fogalmazás, s hogy a közízlés is irányítható, nem is vitatjuk el Kornéltól.” (Tartozunk-e valahova? Ifjúsági Magazin, 1968. június, 51o.)


 

 

Közalapítvány Oldaltérkép Linkek
OTP

Fejlesztette a 
CENTER.HU Kft.

www.lakossagcsere.hu www.svabkitelepites.hu www.xxszazadintezet.hu www.xxiszazadintezet.hu www.terrorhaza.hu www.koestler.hu www.orwell.hu www.magyarholokauszt.hu www.magyartragedia1945.hu www.magyarforradalom1956.hu http://www.delvidekitragedia.hu przewoznik.terrorhaza.hu http://www.habsburg.org.hu Magyar Nemzet Heti Válasz where Funzine Hírszerző ECHO TV Klubrádió inforadio.hu hírTV atv