Bevezető Kronológia Adatok Fotók Tárgyak Újságcikkek Szöveges dokumentumok Sajtóvisszhang
 

Magyar Rendőr

A beatizmus a kapitalista világ ellentmondásainak, a nyugati társadalomban éveken át felgyülemlett gazdasági ideológiai és politikai problémák sajátos terméke. (Beat-galeri – cikksorozat, Magyar Rendőr 1968/26. szám, 7.o.)


 


A beatizmuson egy sajátos (…) a nézetek tartalmát tekintve zavaros képzet- és magatartásrendszert értünk. (Beat-galeri – cikksorozat, Magyar Rendőr 1968/26. szám, 7.o.)


 


Azok a külsődlegességek, jelszavak és nézetek ugyanis, amelyeket nyugaton a kapitalista rendszerrel szemben felhoztak, a mi viszonyaink között reakcióssá válnak, rendszerünk ellen irányulnak, az állam törvényeinek be nem tartására, erkölcsi és politikai berendezkedésének semmibevevésében jelentkeznek. (Beat-galeri – cikksorozat, Magyar Rendőr 1968/27. szám, 7.o.)


 


….hangadóik zömmel büntetett előéletűek, illetve volt már dolguk a rendőrséggel, s ez rányomja bélyegét a hippie-galerik jellegére a fővárosban. (Beat-galeri – cikksorozat, Magyar Rendőr 1968/27. szám, 7.o.)


 


Már elöljáróban meg kell állapítanunk, hogy hazánkban – ahol a párt irányítása és vezetése mellett a szocializmus alapjainak lerakását követően eredményesen munkálkodunk a szocializmus teljes felépítésén – eleve nem fejlődhet ki a hippie-mozgalom (…) A marxista-leninista ideológia az ifjúság körében is meghatározó éppen  ezért a beat-hippie eklektika és anarchizmus nem lehet versenytársa. (Beat-galeri – cikksorozat, Magyar Rendőr 1968/28. szám, 7.o.)


 


Már kezdetben felismerhető volt a veszély, amely elsősorban abban jelentkezett, hogy bűnözők, politikailag zavaros és ellenséges beállítottságú elemek, büntetett előéletű fiatalok, volt galeri-vezérek és hangadók igyekeztek maguk köré gyűjteni a tájékozatlan, a jelenség lényegét nem ismerő és nem látó fiatalokat. (Beat-galeri – cikksorozat, Magyar Rendőr 1968/28. szám, 7.o.)

 

Közalapítvány Oldaltérkép Linkek
OTP

Fejlesztette a 
CENTER.HU Kft.

www.lakossagcsere.hu www.svabkitelepites.hu www.xxszazadintezet.hu www.xxiszazadintezet.hu www.terrorhaza.hu www.koestler.hu www.orwell.hu www.magyarholokauszt.hu www.magyartragedia1945.hu www.magyarforradalom1956.hu http://www.delvidekitragedia.hu przewoznik.terrorhaza.hu http://www.habsburg.org.hu Magyar Nemzet Heti Válasz where Funzine Hírszerző ECHO TV Klubrádió inforadio.hu hírTV atv